Udtalelser

Livsmestring i Nuet


Udtalelser fra mine klienter


Her kan du læse et lille udpluk af det mine klienter melder tilbage.

Da jeg fandt mig.

Baggrund:

Jeg har altid været glad for meditation/dybdeafspænding og den slags.

Da jeg var barn hørte jeg nogen gange kassettebånd med dybdeafspændning ala Body scan, prøvede det på efterskole og siden fik jeg et kassettebånd med ”helse afspænding” der hjalp mig til at få amningen i gang. Helt bogstavligt, jeg havde problemer med at få mælken til at løbe til, men efter at have sat helse afspændingen på, løb det til. Mens jeg hørte båndet var det lidt ubehageligt, da jeg følte at jeg lå nede i gulvet og var forberedt på, at jeg skulle bevæge mig lidt hvis det blev mere ubehageligt, så jeg kunne bryde følelsen.

Jeg tror aldrig jeg tidligere har kunne holde mig vågen til en hel Body scan.

Jeg har gennem de sidste 5 år arbejdet meget med mig selv, da jeg skulle finde ud af hvem jeg var efter jeg fik konstateret ADHD.
Til hverdag mediterer jeg et sted mellem 5 min. og 2x20 min. Og har gjort det i ca. 3 år vil jeg tro. 


Oplevelsen:

Vi var nok 15-20 personer der var startet på en Body scan. Jeg lå og morerede mig lidt over alle dem der begyndte at snorke, efter det egentlig havde generet mig lidt. Men kom tilbage til selve afspændingen da det blev nævnt at tankerne bare er der, ”der er det der er”. Da vi var nået næsten hele kroppen igennem var der lidt ekstra fokus på vejrtrækningen. 

Den lille pause mellem indåndingen og udåndingen (eller omvendt) er dit rum hvor der ikke er nogen krav eller forventninger (kan ikke huske ordene). Først var det jo ”bare” fint for jo, der er da en pause i mellem ind- og ud- ånding. Så begyndte ”valnødden” hvilket er når hagen begynder at krympe sig sammen og man tror man kan lade være med at græde. Lidt efter kunne jeg mærke tårerne løbe ind i mit øre. Jeg gjorde så det jeg plejer at gøre – sluge og ignorere det (det = følelser).

Da vi var færdige, vågnede, stod op og pakkede ting væk, gjorde jeg det med ryggen til, så jeg på den måde lige kunne sunde mig og tage det glade ansigt på igen. Det var svært.

Så var det at jeg alligevel havde hørt lidt efter, for jeg tænkte at ”dette her skulle følges til dørs” så jeg gav besked om, at jeg ikke ville komme til næste undervisnings time og gik hen på mit værelse. Jeg lagde mig ikke i sengen med dynen over hoved, som jeg ville have gjort før i tiden, men satte mig i en stol med min hovedpude i favnen og så tudede jeg og det blev jeg ved med i ca. 45 min. med hulken, hiksen og det hele.

Det der var mærkeligt ved det hele var, at jeg ikke vidste om jeg var ked af det og i så fald, hvorfor. Det drønede rundt i hovedet på mig – det sted uden krav og forventninger er det – fredeligt – ensomt – uhyggeligt – bare et sted – forladt – dejligt – sjovt - hvad er det egentligt for et sted?


Jeg kunne godt mærke det, det var et lille sted på størrelse med 4 centicubes og ca. lige så hårdt. Men jeg fandt også ud af at det var midt sted eller rettere, det var mig. Slet og ret – mig. Så det var både fredeligt, ensomt, uhyggeligt, forladt, dejligt, sjovt og en hel masse mere. Det var MIG, ikke fordi…., ikke på grund af …, ikke noget ….., BARE MIG.

Jeg viste ikke at der var sådan et sted, men det gav mening. Jeg havde fået af vide da jeg fik diagnosen at jeg skulle huske, at ADHD var noget jeg havde ikke noget jeg var. Hvilket jeg på daværende tidspunkt syntes var noget ævl, men med sådan et sted der var mig, så gav det mening. Det blev også lige pludselig forståeligt at ”folk” kunne stå ved sig selv, uden at ”affotograferer” omgivelserne før de tager en beslutning.

Heldigvis havde jeg fået en tid efter frokost til coaching så det kunne blive vendt, falde lidt på plads og måske finde den rette hylde. En af de ”billeder” der gav mening var at det var en hel ny bog jeg var med i, en bog jeg slet ikke viste fandtes. Måske var det en ny bogserie eller et helt bibliotek. Måske kunne det være, at det ikke var alle personerne fra den første bog der skulle med i fortsættelsen, hvilket på et tidligere tidspunkt ville være utænkeligt, da jeg ikke ”kasserer” noget som helst. Men nu er tanken om at afskrive nogen eller noget, ikke helt så skræmmende.

Efter:

Stedet er der stadig og jeg vender regelmæssigt blikket indad for at ”se” om det stadig er der og hvor stort det er blevet. Det er der stadig, det fylder noget mere ud i brystkassen og det er ikke et hårdt sted, men et dejlig varmt sted der stille og roligt vokser sig større. Det har til tider været skræmmende, for hvad nu hvis jeg slet ikke er den jeg er, når jeg nu har fundet den originale mig? Men helt grundlæggende er det enormt rart at have fundet mig, selvom jeg ikke engang var blevet væk.

Jeg har været lidt småforelsket i livet siden.


 - Rikke Navne

Jeg havde slet ikke regnet med at jeg ville rykke mig så meget..


Da jeg startede på Livsstilcentret i Brædstrup i slut April 2018 havde jeg slet ikke regnet med at jeg ville rykke mig så meget og begynde at tænke på mig selv på en helt ny måde.

Her fik jeg fornøjelsen af at få Merit som min kontakt person og igennem de 3 ophold jeg har været der er der sket så meget med mig.

Igennem vores snakke og Merits måde at at være på har hun hjulpet mig så meget at jeg føler at jeg er en helt nyt menneske jeg har turde at kaste mig ud i nye ting som bla. Mindfulness og yoga før hen tænkte jeg det er slet ikke noget for mig men man får bare en indre ro og man hviler mere i sig selv så nu er jeg begyndt at bruge det mere i min hverdag takke været Merit.

Igennem vores snakke sker der også meget jeg ved ikke hvad det er hun gør men det er lige som om hun kan læse en hun forstår ens problemer og hun sørger for at jeg kan slappe af og leve det liv som jeg inders inde gerne vil leve og som jeg er begyndt at leve man ved altid hvor man har Merit hvis man ikke føgler at man har det så godt kan man altid regne med hende og hun har et svar så vil helt klar anbefale hende til andre hun gør et godt stykke arbejde og hun ved hvad hun har med at gøre man kommer bare så tæt på hende og hendes posetiv og gode humør samt hun er et super skønt menneske det smidter så tusind tusind tak fordi du er dig du har fået en plads i mit hjerte for livet vil aldrig glemme det ophold og dig som person sender et kæmpe knus og ønsker dig god vind i livet frem du sø?nne menneske

Kærlig Hilsen
Karina Jensen


Eva Fiedler Bech:


Kære Merit


Lige hjem igen fra en fantastisk tid i Brædstrup, føler jeg behovet for, at skrive et par ord til dig, som jeg desværre ikke fik sagt til dig i dag.  Det at sige farvel på denne måde har sine fordele og ulemper. Fordel er, at man har mulighed for at sige farvel til alle, der har gjort sig stor umage med, at gøre det hele til et vellykket forløb for os alle. Derfor følte jeg man ikke bare kunne blive stående og sige det man havde på hjertet til én bestemt person.

Derfor får du denne mail.

I vores afsluttende samtale i dag gik det egentlig så rigtig op for mig, hvor langt jeg er nået efter jeg tog hjem fra første modul i marts.  Og en af de milesten der havde skubbet mig i den rigtige retning og berørt mig - det var dig !!!

Med dine emner, dit livssyn og din måde at være på fik du mig nænsomt skubbet i den rigtige retning til at sanse verden og mig selv på den gode måde. Jeg mente jo, at jeg havde brug for at definere min "nye" identitet som pensionist. Men som det har vist sig, er det absolut unødvendigt. Erkendelsen bredte sig mere og mere i mig, at det jo var mig selv der var identitet nok, uanset hvad jeg laver og hvor jeg er. Så dejligt og befriende.

En fantastisk følelse, som du i høj grad har været med til at finde frem med alle dine fantastiske input, din anerkendelse, forståen og dit nærvær, som gør dig til den du er, et autentisk og kærligt menneske, der sætter spor i mange. Bliv ved med det!


Der er så mange der har brug for det.


Da jeg fik at vide at du ikke var min kontakt person mere, så blev jeg noget skuffet og lidt ked af det. Når jeg oplever, hver gang der kommer et menneske tilbage fra en coaching seance eller samtale med dig, så må jeg indrømme at det var helt ok, de havde måske mere brug for at tale med dig end mig, der har fået hvad jeg kom for.


Mange kærlige hilsner og et stort  knus, som du ikke fik i dag, selvom jeg havde stor lyst til det.


 - Eva Fiedler Bech

Trine Vendelboe Juul


Jeg deltog i efteråret 2019 på Merit og Susans yoga- og stilhedsretreat på Samsø.

Stedet var fantastiske rammer for det, et retreat handler om for mig – et rum, hvor der er fokus på uforstyrret fordybelse, nærvær samt fysisk og mentalt velvære. Alt sammen noget, der samtidig giver plads til at tænke nyt og få større klarhed over, hvad der er væsentligt og betydningsfuldt. Merit og Susan var et skønt team, der på hver deres måde bidrog kærligt og professionelt til et for mig givende og meningsfuldt retreat


- Trine Vendelboe Juul

 Indehaver af a2be kommunikation

 & opfinder af storywalks